top of page

Természetesen. Fából.

RÓLUNK

"... részesei voltunk ezen technológia meghonosításának"

Kezdetek ... since 1996

Büszkén kijelenthetjük, hogy az 1. előregyártott szeglemezekkel préselt tetőszerkezetünk telepítése 22 évvel ezelőttre nyúlik vissza, és ezzel részesei voltunk ezen technológia meghonosításának. Cégünk 1996-os alapítása megközelítőleg egybeesik a szeglemezes faszerkezetek közép-európai megjelenésével és elterjedésével. Egyike voltunk azon néhány vállalatnak, akik aktívan kivették részüket a rácsos szerkezetek megismertetésénél. Iskolzásokat, szemináriumokat tartottunk tervezők, befektetők és építkezési vállalatok számára, viszont ez mellett mi is fejlesztettük magunkat különböző külföldi tanulmányutak, workshopok, előadások alkalmával. 21 éves fennállásunknak és tapasztalatunknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy sikerült megértenünk a fa, mint természetes tartószerkezeti anyag, tulajdonságát és viselkedését. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a felhalmozott tudásunkat mérnöki faszerkezetek tervezésénél kamatoztassuk, garantálva a maximális biztonságot, hatékonyságot és minőséget optimális gazdasági mutatók mellett.

Ismeretlen rendszer lévén eleinte nagy ellenállásba ütközött a terjeszkedés. Hiába volt külföldön (USA, Németország, Nagy-Britannia) akkor már 40 éve közkedvelt és elterjedt, Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban többnyire mindenki szkeptikusan fogadta és a klasszikus ácsolt szerkezeteket részesítették előnyben. Az első áttörés főleg a mezőgazdasági és gyártó épületek területén történt, majd fokozatosan elterjedtek a családi házak építésénél is.

Cégünk a kezdetek óta hivatalos, minősített partnere az amerikai MiTek cégnek, amely a világ legnagyobb és legrégibb szeglemezeket gyártó, továbbá gyártó technológiát és statikai software-t fejlesztő cége. Tulajdonosa a Berkshire Hathaway Inc., amely Warren Buffet, amerikai befektető és nem mellesleg a világ 2. legvagyonosabb embere (2017) kezében van. A MiTek válalattal való fontos kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy mindig a legjobb gyártó gépek és statikai software-k álljanak rendelkezésünkre, továbbá, hogy kövessük az aktuális trendek kialakulását.

hosszútávú garancia és szervíz szolgáltatás biztosítása

értékeink,melyeket

FONTOSNAK

tartunk

ügyfelekkel történő folyamatos kapcsolattartás

személyes egyeztetés és tanácsadás már az építkezés előkészületi fázisaiban

árajánlatok rugalmas és részletes kidolgozása

korrekt árajánlatok, melyek elsősorban a szerkezet biztonságát veszik alapul

a megegyezett kivitelezési időpontok betartása

a megegyezett árak és egyéb feltételek garantálása

magas szintű átfogó műszaki megoldások

ISMERKEDJEN MEG AZ ELŐREGYÁRTOTT TETŐ ELŐNYEIVEL ! 

ÍGY SPÓROLHAT AKÁR TÖBB MILLIÓ FORINTOT !

Jelen ... until now

Köszönhetően a hátunk mögött lévő több mint 1800 sikeresen kivitelezett tetőszerkezetnek, cégünk mára a magyarországi és szlovákiai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A megrendelői és tervezői álláspontok pozitív változásával az elmúlt 3 év a szeglemezes technológia gyors fejlődését és terjeszkedését hozta magával. A megnövekedett igényeknek megfelelve, gyártásunk 2016-ban új nagy kapacitású gépekkel és egyéb eszközökkel lett felszerelve, kibővítve - pl. automata fűrészép, új permanens mágnesekkel felszerelt présasztalok, hengerprés, manipulációt segítő gépek.

 

Tevékenységünket továbbá kibővítettük a tetőszerkezetek komplett fedésével, rácsos lapos tetők teljeskörű kivitelezésével. Közeljövőben tervezzük a favázas könnyűszerkezetű házak telepítését. Jelenleg is ennek előkészületei folynak.

 

Mivel számunkra az 1. helyen a biztonság szerepel, így nagy hangsúlyt fektetünk a szerkezetek statikai méretézésére.  Ezeket nagy tapasztalattal rendelkező ill. pályakezdő ambíciózus kizárólag szakképesített statikus mérnökök végzik az érvényben lévő nemzeti és európai szabványok alapján.

Sajnos a jelenlegi a piacokon "árháború" zajlik, melynek végeredménye akár a megrendelő, akár a kivitelező szemszögéből előnytelen. Az egyre lejjebb tornázott áraknak köszönhetően egyre kevesebb anyag és szaktudás kerül a szerkezetbe, ami hosszútávon mindenféleképpen helytelen - anyagilag is !  Ebből a "divatból" próbálunk kitűnni, és nem részt venni az "árháborúban" és az anyagspórolásban. 

 

Igyekszünk megtalálni azokat az ügyfeleket, akiknek számít a biztonság, akik értékelik hozzáállásunkat és az általunk nyújtott minőséget.

"Számunkra az 1. helyen a biztonság szerepel, ..."

Image uploaded from iOS (7).jpg

FERENCZ BALÁZS

fejlesztési és projekt igazgató

" Minden nap arra törekszünk, hogy egyre jobbak és innovatívabbak legyünk. Sikereink alapja a szenvedélyes munkavégzés és a kiváló minőségre való törekvés."

bottom of page